LT News - шаблон joomla Оригами
14 лютого

Як приготувати смачну вегетаріанську їжу: поради від кропивницької вегетаріанки

Автор 

Вегетаріанство - це стиль життя, а не обмеження у їжі. І саме до такого стилю життя схиляються все більше і більше людей у світі. До десятків мільйонів вегетаріанців по всьому світі приєднуються майже кожного дня ще мільйони тих, які віддають перевагу у їжі овочам та фруктам. Причиною цього можна вважати той факт, що вегетаріанська дієта більш корисна для здоров'я. 

Кропивничанка Жанна Фундовна поділилася з редакцією ТРИБУНИ рецептами приготування вегетаріанської їжі, перевіреної на власній кухні.

«1кг смішного гарбуза, 2-3 морквини (середні), цибулина (велика). Цибулька зелена, петрушка. Моркву тру на велику тітку, цибулю ріжу кубиками. Трохи пропускаю в сотейнику. Туди додаю гарбуз, нарізаний кубиками (не сильно великими), під кришкою топлю хвилин 5-7.Як тільки гарбуз починає ставати м'якшим, додаю різну суміш, сметани грам 200 і тушу до готовності. У кінці кріп, цибуля, петрушка, пару трійку зубків часнику. Сіль, перець за смаком. Виходить не лише симпатична страва, а ще й ну дуже смачна», - розповідає Жанна Фундовна.

27781820 2012349588805441 1339596241 n

Також кропивницька вегетаріанка поділилася рецептом швидкого приготування паштету у домашніх умовах.

Паштет «Хумус»

«Далі розповім про приготування паштету. Замочуються нут. Варю на наступний день, до готовності, хвилин 30. Потом зливаю воду, чашку води залишаю (варю його з лавровим листом і запашним перцем). У цей час на пательні злегка (до золотистого кольору) обсмажуємо кунжут. Потім перебиваю кунжут у блендері, до стану каші, додаю варену нут і починаю перебивати все блендером. Поступово додаю трохи оливкової олії та соєвого соусу, видавлюю часник, а потім, дивлячись якої консистенції хочете, додаю воду, у якій вариться нут. Виходить відмінний паштет! Навіть мій пес їсть. Сіль, перець, зіра (приправа спеціальна) та інші приправи, за смаком. Можна на хліб, можна з овочами, можна просто ложкою. Смачно та дуже поживно».

Веганський салат з макронами

«Веганський салат з макаронами - досить цікаве, просте, красиве і дуже смачне веганське блюдо, або його ще можна назвати веганськім салатом з помідорами чері, оливками, зеленим горошком і макаронами. Берете макарони 100 гр (форма на ваш розсуд), помідори черрі 50 грам, оливки чорні 40 грам, зелений горошок 50 грам, олія нерафінована 30 мл, оцет бальзамічний 10 мл (1/2 столової ложки) можна також використовувати винний або рисовий оцет, сіль 10 гр (1 чайна ложка), мелена чорний перець 3 гр (1/2 чайної ложки). Приготування 10-15 хвилин (залежить від виду макаронів). І все, салат готовий. Швидка та неймовірно смачно!»

1

Як бачимо, приготування подібних страв не займає у господинь та господарів багато часу та коштів. До того ж завжди можна себе побалувати не тільки смачною їжею, а ще корисною.

Прочитано 117 разів