Без категорії Події

На Кіровоградщині виробника шаурми оштрафували більш ніж на 22 тисячі гривень

У зв’язку з погiршенням епiдемiчної ситуацiї щодо захворюваностi на гострi кишковi iнфекцiї, масовими випадками харчових отруєнь, пов’язаних iз вживанням страв вуличної їжi, та на виконання доручення голови Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв Володимира Лапи вiд 6 серпня, доручення начальника головного управлiння Держпродспоживслужби в Кiровоградськiй областi вiд 9 серпня створили робочi групи (комiсiї) для проведення комiсiйних монiторингових обстежень закладiв громадського харчування з виготовлення та реалiзацiї вуличної їжi. Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби у Кіровоградській області.

Обстеження проводять фахiвці районних та мiських управлiнь (вiддiлiв) головного управлiння Держпродспоживслужби в Кiровоградськiй областi iз залученням спецiалiстiв райдержадмiнiстрацiй, органiв мiсцевого самоврядування, Нацiональної полiцiї.

Пiд час обстежень закладiв швидкого харчування у операторiв ринку виявили численнi порушення, а саме: вiдсутнiсть супровiдних документiв на харчову продукцiю, якi засвiдчують її безпеку та якiсть; недотримання температурного режиму при зберiганнi та приготуваннi харчових продуктiв; незадовiльний санiтарно-технiчний стан примiщень; миття та дезiнфекцiя не проводяться; у кiосках вiдсутнє водопостачання та водовiдведення.

У ходi проведення монiторингу деякi заклади призупинили свою дiяльнiсть.

За результатами обстежень та з урахуванням оцiнки ризику вiдповiдно до Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчовi продукти, корми, побiчнi продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Держпродспоживслужба областi провела позаплановi iнспектування операторiв ринку харчових продуктiв щодо дотримання вимог законодавства, унаслiдок чого склали протокол та винесли постанову – фiзичну особу-пiдприємця притягнули до адмiнiстративної вiдповiдальностi у виглядi штрафу на понад 22 тисячі гривень. Деякi оператори ринку отримали приписи щодо вжиття заходiв, направлених на усунення порушень вимог чинного законодавства, а деякi – рiшення про тимчасове припинення обiгу харчових продуктiв (виготовлення та реалiзацiї шаурми).

Монiторинговi обстеження та позаплановi перевiрки закладiв громадського харчування тивають. Ситуацiя залишається на контролi Держпродспоживслужби областi.

Схожі новини

На Кіровоградщині виявили плантацію марихуани

На Кіровоградщині представники Консультативної місії ЄС ділилися досвідом взаємодії громадськості та поліції

На Кіровоградщині СБУ затримала на хабарі керівника структурного підрозділу «Укрзалізниці»